Regjeringen har en oppslutning på 33 prosent, ifølge en måling publisert i The Australian. Det er en nedgang på 4 prosentpoeng på bare to uker. Ikke på ti år ha regjeringens oppslutning vært så lav.

På samme måling klatrer arbeiderpartiet, landets største opposisjonsparti, fra 35 til 41 prosent.

For første gang er opposisjonsleder Bill Shorten Australias mest populære statsministerkandidat med 39 prosent mot den ferske statsministeren Scott Morrisons 33 prosent.

Fredag ble Turnbull offisielt avsatt som statsminister etter at Det liberale partiet stemte over om de ønsket å bytte han ut med en av tre kandidater. Da partiet med knapp margin hadde stemt ja, ble Morrison valgt som partileder foran tidligere innenriksminister Peter Dutton og utenriksminister Julie Bishop. I det australske politiske systemet er det lederen av det største partiet som får rollen som landets statsminister.

Siden 2007 har ingen australsk statsminister sittet ut perioden på tre år, og Morrison er landets syvende statsminister på 11 år.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Produksjonen av Stein Erik Hagens tre er i full gang i Kina
Et 14 meter høyt tre, med blader som kan programmeres. Se kunstverket som Stein Erik Hagen ønsker å bringe til Oslo.
00:41
Publisert: