Spionasje og utenlandsk innblanding er farlig, påpeker Duncan Lewis, tidligere sjef for Australias etterretningstjeneste ASIO, i et intervju med avisa Sydney Morning Herald.

– Effektene er nødvendigvis ikke synlige på mange år, og innen den tid er det for seint. Du våkner en dag og ser at beslutningene som blir tatt i landet ditt, ikke er i landets interesse, sier Lewis i det første intervjuet siden han gikk av som etterretningssjef i september.

Lewis mener en hver politiker er et potensielt mål for Kina. Landet jobber for å øke innflytelsen i australsk forretningsliv og mediekretser.

Vedtok lov

– Det er Kina som i størst grad bekymrer myndighetene i Australia, selv om også andre land bekymrer, hevder Lewis.

I juni vedtok Australia en lov som skal bekjempe utenlandsk påvirkning på politikk og andre forhold innenlands.

Kinesiske selskapet har investert stort i gruveindustrien i Australia, fulgt av eiendom og transport, ifølge avisa The Guardian. Men de kinesiske investeringene har minket og har i år falt til det laveste nivået på fem år, skriver France 24.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.