Senteret i Australia som koordinerer letingen, opplyste tirsdag at arbeidet offisielt er avsluttet. I løpet av årene som er gått siden ulykken, har letemannskapene saumfart et havområde på 120.000 kvadratkilometer vest for Australia.
– Beslutningen om å innstille undervannssøket har ikke vært enkelt, og den er ikke blitt tatt uten en følelse av sorg, heter det i uttalelsen.
La om kursen
Det antas at flyet med 239 mennesker om bord styrtet i Indiahavet etter å ha lagt om kursen på vei fra Kuala Lumpur til Beijing i mars 2014. Hvorfor flyet snudde, er fortsatt et mysterium.
En rapport konkluderte i fjor med at piloten styrtet det med vilje, men dette er ikke bekreftet.
Dyreste noensinne
Leteoperasjonen er den dyreste og mest komplekse som noen gang er gjennomført for å finne et fly. Prisen tilsvarer 1,4 milliarder kroner, ifølge nyhetsbyrået AP.
Enkelte eksperter mener letingen har foregått i feil område og burde vært flyttet lenger nord. Australske myndigheter har imidlertid utelukket dette.
– Det er ikke avdekket informasjon som kan avgjøre nøyaktig hvor flyet befinner seg, heter det i uttalelsen fra det australske senteret.
Vrakrester som har drevet i land, har bekreftet at flyet styrtet og at letingen har foregått i riktig hav. Skip, fly og ubemannede ubter er blitt brukt i leteoperasjonen. (©NTB)
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.