Tirsdag er det ventet opp mot 40 grader og kraftig vind flere steder i New South Wales. Brannvesenet frykter at ytterligere branner kan blusse opp eller at brannene sprer seg.

Som følge av de kraftige brannene, har skoleetaten i den mest befolkede delstaten i Australia besluttet å holde over 600 barne-, ungdoms- og videregående skoler rundt om i delstaten stengt tirsdag.

3000 brannmenn jobber på spreng for å slukke de over 50 brannene i den østlige delstaten New South Wales. De aller fleste av dem er nord i delstaten. 80 fly er også satt inn i arbeidet med å slukke brannene.

Vanskelig å slukke

Brannsjef Shane Fitzsimmons i New South Wales sier de er så godt forberedt som de kan bli på det som kan bli en av de verste dagene med skogbranner i Australias historie, skriver SBS.

Fitzsimmons sier imidlertid at på grunn av de tørre forholdene og vinden, er det vanskelig å slukke brannene.

I tillegg til at brannvesenet jobber på spreng, er politiet og militæret koblet inn for å bistå med det logistiske.

Mandag ble det erklært sju dagers unntakstilstand som følge av skogbrannene som herjer. I tillegg er det varslet «katastrofal» brannfare i Sydney, som er det høyeste nivået siden brannfareskalaen ble innført i 2009.

Røyk til New Zealand

Selv om de aller fleste skogbrannene er utenfor de største byene og stort sett utenfor tett bebyggelse, kan mange se røyken fra brannene, blant annet i Sydney.

Ifølge New Zealands meteorologtjeneste NIWA vil røyken fra skogbrannene i New South Wales nå New Zealand onsdag, som ligger om lag tre timer med fly unna. Det er også ventet at røyken vil treffe stillehavsøyene New Caledonia og Vanuatu, som ligger henholdsvis tre og fire timer østkysten av Australia med fly.

Som følge av røyken fra skogbrannene, er også luftkvaliteten dårligere enn normalt. Folk som har hjerte- og lungesykdommer er blitt bedt om å oppholde seg innendørs med dører og vinduer lukket, skriver SBS.

Tre personer har omkommet som følge av skogbrannene. I tillegg har brannen også tatt 150 boliger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.