Delstaten, der Sydney er hovedstad, er dobbelt så stor som Norge i areal og står normalt for en firedel av landbruksproduksjonen i Australia.

Ifølge en offisiell melding onsdag er det nå tørke i 100 prosent av delstaten etter uvanlig lite nedbør øst og sør i Australia.

Svært mange bønder sliter med avlinger og å fôre dyra sine på grunn av vannmangel. I 25 prosent av områdene er tørken definert som intens.

Søndag lanserte statsminister Malcolm Turnbull en krisepakke på 190 millioner australske dollar, drøyt 1,1 milliard kroner, til regionens landbrukere. Han beskriver situasjonen som sjokkerende, djevelsk og tragisk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette er Europas mest populære sted for denne typen luftsport akkurat nå
– Du kan fly fra klokken ni om morgenen til ti om kvelden, sier Hilde Marie Pedersen. Hun er speedflyer, og syns anlegget i Loen er luksus.
01:27
Publisert: