Totalt har over 300 boliger blitt ødelagte eller ubeboelige av brann siden forrige uke.

Onsdag sier brannvesenet i Australias mest folkerike delstat at det på et tidspunkt tirsdag var mer enn 16 skogbranner ute av kontroll.

Tirsdag ble det varslet om «katastrofal brannfare» i Sydney og nærliggende områder som følge av varmt og tørt vær, med temperaturer over 30 grader og kraftig vind.

New South Wales' førsteminister Gladys Berejiklian sier hun er lettet over at tirsdagens ødeleggelser ikke ble verre. 21 personer har fått skader, 13 av dem er brannmenn.

Over 70 branner

Onsdag ble det registrert over 70 branner i delstaten. 50 av dem er ikke under kontroll, men onsdag er ingen av dem er på et såkalt krisenivå.

Siden skogbrannsesongen startet i oktober, har mer enn 1,1 millioner hektar blitt ødelagt. Det er den samlede totalen for de siste tre skogbrannsesongene, ifølge brannvesenet.

Det er vanlig med mindre branner i utmarka i Australia, men i år startet skogbrannesesongen tidlig. Lite nedbør ses på som årsaken. Det er ikke meldt om nedbør i delstaten på lang tid.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.