Den indonesiske turistøya Bali med over fire millioner innbyggere er et populært feriemål også for nordmenn.

Torsdag blir det imidlertid begrensede muligheter for turistene på øya til å utfolde seg.

Da skal Bali feire den hinduistiske renselseshøytiden Nyepi med ett døgn uten lyd, skriver The Jakarta Post.

I gatene, som vanligvis er fulle av infernalsk tutende biler og motorsykler, er det kun utrykningskjøretøy som tillates å kjøre. Og på Balis internasjonale flyplass I Gusti Ngurah Rai vil ikke et eneste fly ta av eller lande det kommende døgnet. Flyplassen er trolig den eneste i verden som hvert år er stengt i ett døgn. Flyplassen med nesten 24 millioner passasjerer i fjor ble i 2016 tildelt pris som verdens tredje beste.

Avstå fra all hjemmeunderholdning

I tillegg stenger alle markeder, butikker, kontorer, kafeer, barer, restauranter og andre offentlige områder på Bali. Både innbyggere og turister forventes også ifølge avisen å avstå fra å bruke alle former for hjemmeunderholdning som tv, radio og internett. Det siste blir uansett ikke mulig da hele internett stenges bortsett fra for politi, sykehus og andre nødetater.

Det vil heller ikke bli lett å bevege seg rundt etter mørkets frembrudd da alt lys vil bli slått av om natten. Igjen får politistasjoner og sykehus unntak. Hoteller får kun tillatelse til å ha på minimal belysning, mens turistene må finne seg i å holde seg innenfor hotellenes områder.

Lederen av det indonesisk hinduistiske religiøse rådet på Bali, IGN Sudiana, sier til The Jakarta Post at Nyepi er en tid for balinesiske hinduer til å tenke over hvordan man kan bli en bedre person i det nye året. Nyepi markerer begynnelsen til nytt år etter den hinduistiske Saka-kalenderen.

Han sier Nyepi er tiden for universet til å ta en pause og at det er et bidrag til både menneskeheten og naturen.

– Vi kommer til å nyte frisk luft. Vi tror det tilbyr ro og harmoni med naturen, sier Sudiana til avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Med den fremgangen vi har nå, vil det ta over 200 år før kvinner og menn er økonomisk likestilt i verden
00:38
Publisert: