Donald Trumps angivelige interesse for JP Morgan-sjef Jamie Dimon (60) som ny finansminister i USA, har aktualisert et lederbytte i den amerikanske bankkjempen, skriver CNBC.com.

Ifølge ikke-navngitte kilder skal Dimon var et hett navn til jobben. JP Morgan-sjefen, som ble sittende igjennom finanskrisen, har imidlertid for lengst avvist å ville ha stillingen. 

Utfordringen er at Dimon har styrt JP Morgan i over ti år, og sittet med ansvaret i en periode der banken ble tvunget til ta et tap på derivatkontrakter på 6,2 milliarder dollar, påpeker CNBC. I tillegg ble han rammet av strupekreft i 2014.

Dette og den angivelige oppfordringen om å søke jobben som finansminister, er en påminnelse for investorene om at ingen jobb varer evig.

- Han kommer ikke til å være konsernsjef for alltid, sier JP Morgan-aksjonær og  investeringsdirektør Walter Todd i Greenwood Capital Management til CNBC.

Dimon har tidligere uttalt at han har en rekke talenter i stallen. Ifølge CNBC nevnes seks nøkkelmedarbeidere i alderen 46-58 år oftest i diskusjoner om hans etterfølger. Dimon, som har blitt friskmeldt etter strupekreften, skal imidlertid ikke gå med planer om å gi seg. 

- Hver gang du spør meg om når jeg vil gi meg, kommer jeg til å svare "om fem år". Jeg ønsker ikke å pensjonere meg, sa Dimon da han fikk spørsmålet ifjor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se trailer: «Neon Bull»
02:13
Publisert: