Santander har flere hundre ansatt på "en-timeskontrakter" i Storbritannia, som kun garanterer de ansatte én times arbeid i måneden, skriver Financial Times mandag.

I alt dreier det seg om 371 vikarer som bemanner bankens kundeservice, som utgjør rundt ti prosent av bankens kunderådgivere i Storbritannia. 

"Du vil være garantert å få betalt for minst en time per måned/12 timer per år. Ytterligere timer vil variere avhengig av filialbehov og vil mest sannsynlig være en miks av avtalte vakter og vakt på kort varsel, så fleksibilitet hva gjelder tid og sted er avgjørende", heter det i en jobb-annonse for Santander nylig, ifølge FT.

Tre uavhengige juridiske eksperter FT har vært i kontakt med har ikke hørt om denne type kontrakter før. 

En talsperson for Santander uttaler at banken er stolt over å behandle sine ansatte på en "enkel, personlig og rettferdig måte", og påpeker at banken ikke benytter kontrakter som ikke garanterer noe jobb i det hele tatt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se trailer: «Æresborgeren»
Avstand. Når forfatteren møter sine inspirasjonskilder etter 40 år i utlendighet, blir hjertevarme følelser nokså snart iskalde i den beksvarte komedien «Æresborgeren».
02:32
Publisert: