74-åringen vil bli tiltalt de neste dagene, melder hans advokater, skriver avisen.

Saken mot Craig, som er tidligere rådgiver i Det hvite hus under Barack Obama, er et ledd i Russland-etterforskningen ledet av spesialetterforsker Robert Mueller.

Han blir i så fall den første demokraten som blir siktet i en sak knyttet til Muellers etterforskning. Han kan også bli den første til å bli siktet etter at Mueller leverte rapporten om Russland-etterforskningen til justisminister William Barr.

Mange skyldige, siktede eller i søkelyset

Minst 34 personer og tre virksomheter har enten erklært seg skyldig, blitt siktet eller på en eller annen måte kommet i søkelyset i forbindelse med etterforskningen. Flere medarbeidere i Trumps valgkampapparat er blitt felt av Mullers team, deriblant tidligere valgkampsjef Paul Manafort.

Tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn har erkjent å ha løyet til FBI om sin kontakt med Russland i ukene før Trump ble innsatt som president.

Trumps tidligere rådgiver Roger Stone er tiltalt for å ha løyet for Kongressen, for å ha påvirket vitner og for å ha motarbeidet rettsvesenet i forbindelse med sin kontakt med Wikileaks og hackingen av Demokratenes eposter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.