Avisen La Vanguardia , som er Spanias fjerde største, meldte først at 22-åringen var pågrepet i en politiaksjon i Sant Sadurní d'Anoia, rundt 50 kilometer vest for Barcelona.

Spansk politi bekreftet at det pågikk en operasjon i Subirats i det samme området, men ga ingen opplysninger ut over dette.

Storavisen El Pais og flere andre medier melder nå at Abouyaaqoub ble skutt og drept i politiaksjonen. De understreker imidlertid at det ikke er offisielt bekreftet at det var 22-åringen som ble drept.

Ifølge ubekreftede meldinger skal mannen som ble drept, ha vært iført noe som så ut som et bombebelte. Han skal ha gått i en gate og ropt «Allahu akhbar» (Gud er størst) da han ble skutt.

15 mennesker ble drept og over 100 skadd i terrorangrepene forrige torsdag, de fleste av dem da en varebil kjørte inn i menneskemengden i paradegaten La Rambla i sentrum av Barcelona.

Ifølge Catalonias regionale innenriksminister Joaquim Forn tyder alt på at det var Abouyaaqoub som kjørte varebilen.(Vilkår)

Big Ben slo mandag sitt siste slag på fire år.
Big Ben slo mandag sitt siste slag på fire år. Nå venter en omfattende restaurering. Mange mennesker hadde møtt fram for å se og høre den berømte klokken i Elizabeth-tårnet på Westminster-palasset slå tolv slag før urverket ble stanset.
00:60
Publisert: