Kun sju av de 35 personene om bord er så langt reddet. Sju sørkoreanere var torsdag morgen bekreftet omkommet, mens 21 fortsatt var savnet.

Den sørkoreanske turoperatøren Lee Sang-moo opplyser at seks kvinner og en mann er bekreftet omkommet. De er i alderen 31 til 66 år.

Ei seks år gammel jente var blant passasjerene. Hun er ikke på listen over overlevende.

Turistbåten sank like ved brua Margaret, ikke langt unna parlamentsbygningen i sentrum av den ungarske hovedstaden. Den skal ha ligget for anker da den ble truffet av den andre båten.

Sør-Koreas utenriksdepartement bekrefter i en uttalelse at alle passasjerene om bord var sørkoreanere. Båten hadde også et mannskap på to, begge ungarere. De er blant de savnede

Søk etter savnede

Redningspersonell har søkt etter passasjerer flere kilometer langs Donau. En ungarsk nettside har meldt at en av passasjerene som ble reddet, ble funnet ved brua Petőfi noen kilometer sør for der båten kantret. Temperaturen i vannet er 10–15 grader.

Det regnet mye i Budapest natt til torsdag, noe som skaper utfordringer redningsarbeidet. Det er også mye vann i elven, og strømmen er sterk.

Redningspersonell og politi søker etter overlevende etter at en båt kantret og sank på elva Donau i Budapest sent onsdag kveld.
Redningspersonell og politi søker etter overlevende etter at en båt kantret og sank på elva Donau i Budapest sent onsdag kveld. (Foto: Zsolt Szigetvary)

Sør-Koreas president Moon Jae-in har instruert myndighetene i Ungarn til å «bruke all tilgjengelige ressurser» på redningsarbeidet, ifølge en uttalelse fra hans kontor.

Flere sørkoreanske tjenestemenn kommer til å reise til Ungarn i løpet av torsdagen.

Skal være sjekket

Båten som sank, heter Hableány og er 26 meter lang. Den har to dekk og har plass til 60 passasjerer, eller 45 for sightseeingcruise.

Talspersonen for selskapet som arrangerte båtturen, sier at han ikke har noen opplysninger om tekniske problemer på båten. Han sier også at båten ble sjekket jevnlig.

Den sørkoreanske turoperatøren opplyser at det var 30 turister, to reiseguider og en fotograf i reisefølget. De var på pakketur i Europa, en tur som begynte i München lørdag og skulle vare en uke. De fleste deltakerne var familier.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.