Videoene ble først lagt ut på Twitter av Jayda Fransen , nestleder i det britiske ytre-høyre-partiet Britain First.

Ett opptak viser angivelig en muslimsk gutt som banker opp en nederlandsk gutt på krykker. Et annet viser angivelig islamister som dytter en tenåring fra et tak og slår ham i hjel – uten at det går fram hvor hendelsen finner sted.

Den tredje videoen viser en mann med skjegg som knuser en statue. Teksten til videoen er «Muslim ødelegger statue av jomfru Maria!»

Britain First har tidligere fått oppmerksomhet for kontroversielle påstander om at Storbritannia «islamiseres», ifølge BBC. Fransen gleder seg over at de tre videoene er blitt videreformidlet av Trump, som har over 43 millioner følgere på Twitter.

– Gud velsigne deg, Trump! Gud velsigne Amerika, skriver Fransen på sin Twitter-konto.

I Norge har olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) tidligere fått kritikk for å ha delt en video fra Britain Frist på Facebook. Denne videoen viste en mann som slo barn, angivelig i «islams navn». Søviknes beklaget senere at han ikke hadde sjekket hvem som først hadde lagt ut videoen.

Overfor VG har nestleder Jayda Fransen beskrevet Britain First slik:

– Som parti har vi som mål å forby islam i Storbritannia. Vi vil forby moskeer, vi vil ikke ha sharia, ingen burkaer, ingen koraner, ingenting av det der.(Vilkår)