Kjempebyen Beijing øker trusselnivået knyttet til koronaviruset etter et nytt utbrudd i den kinesiske hovedstaden, melder Bloomberg som viser til en statlig tv-kanal.

Det innebærer blant annet at skoler og universiteter stenger, og at nettkurs gjenopptas.

– Smittesituasjonen er ekstremt alvorlig, sier Xu Hejian, talsperson for Beijing, ifølge The Guardian.

Så langt er det identifisert 106 tilfeller av smitte i byen, inkludert 27 nye tirsdag.

Det nye utbruddet knyttes til en gros-markedet Xinfadi sørvest i Beijing der det skal omsettes tusenvis av tonn med mat daglig, og som skal ha blitt besøkt 200.000 ganger siden mai, ifølge avisen. Dette har ført til at myndighetene har begynt å teste partier med importert kjøtt.

Den nye, økende koronaspredningen i Beijing kommer etter flere uker der myndighetene bare har oppgitt svært få daglige nye smittede.

Nye korona-rekorder i USA

I USA går utviklingen i epidemien i feil retning i flere delstater, etter at myndighetene delvis har lykkes med å dempe spredningen av viruset.

Tirsdag kommer nye tegn på det, ifølge Bloomberg.

  • I Florida er økningen i antall smittede den største siden epidemien begynte.
  • I Texas har antall innlagte på sykehus steget med åtte prosent til over 2500, noe som er det største antallet hittil.

Tirsdag krysset antall smittede globalt en ny grense, med over åtte millioner bekreftede smittede så langt i pandemien.

Frykten stopper ikke børsoppgang

Mandag åpnet Wall Street med fall på mellom 1,8 og 2,8 prosent på de viktigste indeksene, utløst av den forverrede smittesituasjonen i Kina og USA.

Etter å hentet seg noe inn gjennom handelsdagen snudde det i tydelig pluss, da den amerikanske sentralbanken annonserte at de ville iverksette sitt program for å kjøpe gjelden til enkeltselskaper, såkalte obligasjoner.

– Gårsdagens markedsutvikling er et av mange eksempler den siste tiden på at sentralbankene og deres støttekjøp trumfer negative nyheter om andre, mer fundamentale forhold, skriver DNB Markets-analytiker Ingvild Borgen Gjerde i en rapport tirsdag.

Etter dagens handelsstart har Wall Street fortsatt å stige. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.