– Det som står på spill, er vår idé om Frankrike, enheten i vårt land, dets plass i Europa og verden, sier Hollande.

Han mener at politikken til EU-motstanderen og høyrenasjonalisten Marine Le Pen vil føre til at tusenvis av arbeidsplasser går tapt, og han tror også hun vil true det franske samholdet og kampen mot terror.

– Til slutt, når vi står overfor terrortrusselen, som krever at vårt land står samlet, vil Nasjonal Front bidra til dyp splittelse og stigmatisere noen av våre borgere på bakgrunn av deres opphav eller religion, sier Hollande.

Uttalelsen mandag kom dagen etter at det ble klart at den liberale sentrumskandidaten Macron og Le Pen gikk videre til andre runde i presidentvalget.

Macron var tidligere økonomiminister i den sosialistiske regjeringen, men hoppet av for å kunne stille som uavhengig presidentkandidat. Han har startet sin egen sentrumsbevegelse En Marche! (Fremad!)

Hollande stilte selv ikke til gjenvalg, og Sosialistpartiets kandidat Benoît Hamon røk ut i første valgrunde. Meningsmålinger har gitt Hollande lav oppslutning i lang tid.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.