Museet tvitret tidligere i uka en lenke til en artikkel der jødiske akademikere kritiserer en resolusjon der tyske folkevalgte stempler den internasjonale BDS-bevegelsen som antisemittisk.

Museumsdirektøren, professor Peter Schäfer, har siden vært i hardt vær. Fredagens oppsigelse skjer etter at Israels ambassadør til Tyskland kalte delingen for «skamfull», ifølge den israelske avisa Haaretz.

Jødenes sentralråd i Tyskland uttalte at museet «ser ut til å ha mistet kontrollen».

240 jødiske intellektuelle har signert underskriftskampanjen. Der ber de den tyske regjeringen om ikke å slutte seg til den ikke-bindende resolusjonen fra den tyske nasjonalforsamlingen. I oppropet bes regjeringen videre om å beskytte ytringsfriheten og fortsette med å finansiere israelske og palestinske organisasjoner som «på fredelig vis utfordrer den israelske okkupasjonen, avdekker alvorlige brudd på folkeretten og styrker sivilsamfunnet».

Tidligere har Israel kritisert museets utstilling om Jerusalem, som landet myndigheter mente la for stor vekt på palestinerne.

I en uttalelse fra museet fredag heter det at Schäfer selv sier opp for å «hindre ytterligere skade» på museet. Han har hatt jobben siden 2014.

BDS-kampanjen ble startet av palestinske aktivister etter inspirasjon fra den ikkevoldelige anti-apartheid-bevegelsen i Sør-Afrika. Aktivistene tar til orde for å bruke boikott, deinvestering og sanksjoner i et forsøk på å presse Israel til å avslutte okkupasjonen av Vestbredden, Golanhøydene og Øst-Jerusalem.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.