Senator Bernie Sanders ba søndag demokratene gjøre «alt de kan» for å motarbeide et lovforslag republikanske ledere har jobbet med i hemmelighet i flere uker.

– Sånn jeg forstår det, vil forslaget bli lagt frem rett før vi må stemme over det. Det er uholdbart, sier Sanders i et tv-program.

– Det ser ut til at det de ønsker å gjøre, fordi forslaget er så dårlig, er å holde det hemmelig og skjult, og så i siste øyeblikk legge det frem som et hasteforslag i Senatet og stemme over det i løpet av noen få timer. Det er helt ufattelig, sier Sanders, som sitter i ledelsen i Det demokratiske partiet.

Verste han kan huske

Ifølge det upartiske budsjettkontoret i Kongressen, vil forslaget, som allerede er godkjent i Representantenes hus, føre til at 23 millioner amerikanere mister helseforsikringen sin. Nå ligger forslaget hos Senatet.

– Jeg tror det nå er ti republikanere som jobber bak lukkede dører med en sak som berører en seksdel av den amerikanske økonomien, sier Sanders, som sier forslaget til nye helselov er det verste lovforslaget for arbeidere han kan huske i sin tid i Kongressen.

Den republikanske senatoren Marco Rubio sier de lukkede samtalene bare er begynnelsen på det som etter hvert skal bli en åpen og offentlig prosess.

– Senatet er ikke et sted der du bare kan koke i hop noe bak lukkede dører og så sende det til avstemning i hui og hast.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trump hilser så det kjennes for den nyvalgte franske presidenten
Donald Trump har blitt kjent for sin måte å håndhilse på. Denne uken fikk han oppmerksomhet for flere håndbevegelser under NATO-møtet i Brussel.
00:44
Publisert: