Dersom Susan Collins fra Maine og Lisa Murkowski fra Alaska stemmer mot DeVos og alle demokratenes senatorer gjør det samme, er Senatet delt på midten. Med 50 mot 50 stemmer blir visepresident Mike Pence tungen på vektskålen når godkjenningen av DeVos skal behandles i plenum.

Collins og Murkowski sier begge at de ikke kan støtte DeVos, som er en forkjemper for privatdrevne skoler og dermed en kontroversiell kandidat. De to senatorene setter spørsmålstegn ved DeVos engasjement for USAs offentlige skoler.

Henger i en tynn tråd

–DeVos er et produkt av egen erfaring. Hun ser ut til å betrakte utdanning ut fra sin egen erfaring med å fremme alternativer til den offentlige skolen i Detroit og andre byer, sier Collins. Hun mener milliardæren som har gitt store pengegaver til republikanerne har mye å lære om det offentlig skolevesenet.

DeVos' fremtid som minister henger i en tynn tråd, og posisjonen hennes blir ikke sikrere når Dan Sullivan, også en republikaner fra Alaska, sier at han ikke vil forplikte seg til å støtte henne.

–Jeg skal la dere få vite om min avgjørelse når jeg stemmer, sier han. Sullivan sier han håper DeVos vil ta hensyn til små skoler på landsbygda, blant annet i hans hjemstat, hvor det ikke finnes alternativer.

Forbereder blodslit til fjells
- Vi gjør det fordi vi liker det, sier de to advokatfullmektigene Line Sogn Plassen og Ingeborg Kristine Lind om treningen før norges tøffeste fjellskirenn.
03:10
Publisert:

DNs journalister Espen Linderud og Marte Ramuz Eriksen har gransket hvordan norske aksjefond har gjort det siden 2000. Sammen med DNs Bård Bjerkholt og Terje Erikstad gir de også tips til fondssparing, og hvilke feller du bør unngå.

Hør sendingen i din podcast-spiller. Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.