– Vi har ikke stått overfor muligheten for ragnarok siden Kennedy og Cubakrisen i 1962, sa Biden på et demokratisk kampanjearrangement i New York torsdag. Han la til at Putin «ikke spøker» når han truer med å bruke atomvåpen.

Videre sa Biden at «vi prøver å finne ut hva som er Putins avkjøringsrampe».

– Hvor finner han en vei ut, spurte Biden retorisk.

Biden utfordret også russisk militærdoktrine, og advarte om at bruken av et taktisk atomvåpen raskt kan utarte til global ødeleggelse.

– Jeg tror ikke det finnes en mulighet til å enkelt bruke et taktisk våpen og ikke ende opp med armageddon, sa Biden.

Russlands president Vladimir Putin har tidligere antydet muligheten for atomvåpenbruk. I en tale forrige uke lovte han å ta i bruk alle midler for å forsvare områdene Russland hevder å ha annektert, også atomvåpen.

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan sa da at det er en risiko for at Putin ville vurdere dette, og sa at USA har vært klare på hva konsekvensene av dette vil bli, men la til:

– Vi ser ikke noen tegn til bruk av atomvåpen i nær fremtid.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.