Den britiske bilindustrien advarer om fallende salgstall i løpet 2017 som følge av at usikkerheten rundt Storbritannias EU-utmelding slår inn. 

Det skriver The Guardian torsdag.

Pund og lån trekker ned

I 2016 opplevde den britiske bilindustrien sitt femte år på rad med salgsvekst, og nyregistrering av bilder nådde 2,7 millioner. Men den britiske bransjeorganisasjonen for bilindustrien, Society of Motor Manufacturers and Traders (SMTT), varsler salgsfall på mellom fem og seks prosent neste år.

Det er svekkelsen av det britiske pundet som gjør biler dyrere og mulighetene for dyrere billån som ifølge bransjeorganisasjonen vil føre til salgsfallet. SMTT venter på grunn av dette en prisvekst på to til tre prosent i løpet av året.

Venter på brexit-effekt

85 prosent av nye biler solgt i Storbritannia importert, i hovedsak fra andre europeiske land, og 80 prosent av alle bilkjøp gjøres gjennom billån. 

– Det er klart at vi ikke har sett de fulle effektene av brexit ennå, sier toppsjefen i SMTT, Mike Hawes, til avisen. Han legger til at markedet i dag er på «historisk høye nivåer» og at det ikke er snakk om noen kollaps for bransjen. 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se frikjørerens vinnerløp
Dennis Risvoll vant en av sesongens mest prestisjefyllte konkurranser
01:36
Publisert: