Bare i Shanghai blir over 220.000 kjøretøy sporet, mens i hele landet er tallet så høyt som 1.1 millioner, skriver nyhetsbyrået. Informasjonen kan avsløre hvor eierne av bilene bor, jobber og handler.

Ifølge kritikere kan datadelingen være skadelig for bilprodusentenes konkurranseposisjon, og informasjonen kan brukes til ytterligere statlig overvåking fra Kinas myndigheter.

Kinesiske tjenestemenn sier på sin side at systemet er ment for å beskytte den offentlige sikkerhet og legge til rette for utvikling av industri og infrastruktur.

Tesla er blant de over 200 produsentene som ifølge AP deler informasjon i sanntid med overvåkingssentre i Kina. Selskapet vil ikke kommentere saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

— Det har kostet ti år av livet mitt. Ti år som jeg aldri får tilbake igjen. Her er Linda Johansens gründerråd.
02:54
Publisert: