Studenter mot politi i Rue Sain-Jacques i Paris. Flere tusen studenter deltok i de voldelige demonstrasjonene som her i Latinerkvarteret den 6. mai 1968.
Studenter mot politi i Rue Sain-Jacques i Paris. Flere tusen studenter deltok i de voldelige demonstrasjonene som her i Latinerkvarteret den 6. mai 1968. (Foto: AFP/NTB Scanpix)
Barrikadene er i brann under en studentdemonstrasjon i Latinerkvarteret i Paris. Det som startet som et studentopprør utviklet seg, og dro med seg millioner av arbeidstakere. Det førte til at ti millioner franske arbeidere gikk ut i generalstreik.
Barrikadene er i brann under en studentdemonstrasjon i Latinerkvarteret i Paris. Det som startet som et studentopprør utviklet seg, og dro med seg millioner av arbeidstakere. Det førte til at ti millioner franske arbeidere gikk ut i generalstreik. (Foto: AFP/NTB Scanpix)
Anti-terrorpoliti ble satt inn mot demonstrantene.
Anti-terrorpoliti ble satt inn mot demonstrantene. (Foto: AP Photo/NTB Scanpix)
En student kaster sten mot politiet i det som er regnet som det største opprøret i Frankrike etter den annen verdenskrig.
En student kaster sten mot politiet i det som er regnet som det største opprøret i Frankrike etter den annen verdenskrig. (Foto: Ap/NTB Scanpix)
Politiet har tatt oppstilling på Boulevard Saint-Germain.
Politiet har tatt oppstilling på Boulevard Saint-Germain. (Foto: AFP/NTB Scanpix)
Pågrepne studenter fotografert den 10. mai 1968 i Latinerkvarteret i Paris. Natt til 10. mai var det kraftige sammenstøt mellom studenter og politi. Etter 11 timer fikk politiet kontroll på situasjonen.
Pågrepne studenter fotografert den 10. mai 1968 i Latinerkvarteret i Paris. Natt til 10. mai var det kraftige sammenstøt mellom studenter og politi. Etter 11 timer fikk politiet kontroll på situasjonen. (Foto: AP/NTB Scanpix)
Voldsomme scener utenfor Joseph Giberts bokhandel på Boulevard Saint Michel i Paris.
Voldsomme scener utenfor Joseph Giberts bokhandel på Boulevard Saint Michel i Paris. (Foto: Jacques Marie/AFP/NTB Scanpix)
Boulevard Saint-Germain fotografert den 25.mai 1968 noen timer etter sammenstøt mellom politi og studenter.
Boulevard Saint-Germain fotografert den 25.mai 1968 noen timer etter sammenstøt mellom politi og studenter. (Foto: AFP/NTB Scanpix)
En massedemonstrasjon under generalstreiken. Studenter og arbeidere tar til gatene i Paris den 13. mai.
En massedemonstrasjon under generalstreiken. Studenter og arbeidere tar til gatene i Paris den 13. mai. (Foto: Cardenas/AP/NTB Scanpix)
Politi og studenter støter sammen på Boulevard St. Michel i Paris etter at den franske regjeringen besluttet at den militante studentlederen Daniel Cohn-Bendit ikke får innreisetillatelse til Frankrike etter at han forlot landet for å holde en en rekke taler i Nederland.
Politi og studenter støter sammen på Boulevard St. Michel i Paris etter at den franske regjeringen besluttet at den militante studentlederen Daniel Cohn-Bendit ikke får innreisetillatelse til Frankrike etter at han forlot landet for å holde en en rekke taler i Nederland. (Foto: AP/NTB Scanpix)
Studentopprøret og de ville streikene som ble satt i gang over hele Frankrike ble møtt med voldelige konfrontasjoner av universitetenes administrasjon og politiet. Etter uker med vold og uro ble det utlyst nyvalg den 23. juni 1968 og demonstrasjonene opphørte like raskt som de hadde oppstått tidlig i mai 1968.
Studentopprøret og de ville streikene som ble satt i gang over hele Frankrike ble møtt med voldelige konfrontasjoner av universitetenes administrasjon og politiet. Etter uker med vold og uro ble det utlyst nyvalg den 23. juni 1968 og demonstrasjonene opphørte like raskt som de hadde oppstått tidlig i mai 1968. (Foto: AP/NTB Scanpix)