I juni 2014 lanserte «50 cent» albumet «Animal Ambition». Han aksepterte mer enn dollar og cent som betalingsmåte. Bitcoin hadde gjenoppstått fra det døde etter å ha falt kraftig og han inngikk en avtale om å ta betalt i bitcoin for dem som var interessert i det.

– Glemte dette

Ifølge kjendisnettstedet TMZs kilder endte bitcoinsalget på tilsvarende 440.000 dollar i 2014 da bitcoinkursen lå på 630 dollar. Nå ligger kursen på 11300 dollar og de rundt 700 bitcoin han fikk er verdt rundt åtte millioner dollar – rundt 60 millioner kroner.

«50 cent» har bekreftet historien.

«Ikke dårlig for en fyr fra South Side. Jeg er så stolt av meg selv. Jeg glemte at jeg hadde gjort det», skrev han på Instagram etter at artikkelen ble publisert.

Innlegget er senere blitt slettet, men han har lagt ut flere meldinger på andre sosiale medier.

«50 cent» gikk konkurs i 2015 og påsto overfor dommeren at han ikke hadde skjulte midler. Bitcoin-kursen falt med 65 prosent fra 2014, da han utga albumet, til 2015. Det var først imot slutten av 2015 at bitcoin-kursen gikk over 400 dollar.

Bitcoin er blitt splittet flere ganger i blant annet «bitcoin cash», «bitcoin diamond» og «bitcoin gold». Dette er en form for utbytte som eiere av bitcoin får. 700 enheter av «bitcoin cash» alene er verdt rundt ni millioner kroner.

Totalt kan han sitte på digitale valutaer verdt rundt 80 millioner kroner – hvis han ikke har solgt.

Advarer mot kjendiser

Dette er ikke første gang rapperen har hatt flaks. For 15 år siden ble han talsperson for «VitaminWater» og valgte å ta oppgjør i aksjer. Han satt på en liten minoritetspost da selskapet ble solgt for 4,1 milliarder dollar til Coca-Cola. Han innkasserte 100 millioner dollar før skatt, ifølge Forbes.

Han skal ha betalt kreditorer rundt 22 millioner dollar siden 2015 og har hatt stor suksess med tv-showet «Power», hvor han spiller en gangster og også er produsent.

Han er ikke den eneste kjendisen som har frontet digitale valutaer. Gwyneth Paltrow kom inn som rådgiver for kryptoselskapet Abra i august i fjor. Mel B, som er mest kjent for Spice Girls-fenomenet på 1990-tallet aksepterte betaling i bitcoin i 2013.

Artisten Jamie Foxx frontet den digitale børsen Cobin Hood i fjor høst og den franske realitetskjendisen Nabilla har oppfordret følgerne hennes om å investere i bitcoin, ifølge næringslivsavisen Les Échos.

Det har ikke manglet på advarsler.

«Kjendiser som støtter en investering har ofte ikke tilstrekkelig kompetanse til å forsikre om at investeringen er i samsvar med verdipapirloven», advarte det amerikanske finanstilsynet SEC i november 2017 og sa at denne typen anbefalinger via sosiale medier kan være ulovlig.

«#Bitcoin er veldig risikabelt. Du kan miste hele innsatsen. Dette er ingen mirakelinvestering. Hold deg unna», advarer det franske finanstilsynet de l'Autorité des Marchés Financier på Twitter.(Vilkår)

Dette forventer de av Donald Trumps besøk i Davos
Hør forventningene til den amerikanske presidenten som besøker World Economic Forum i Sveits.
01:54
Publisert: