Det har vært et kraftig fall for alle de største kryptovalutaene de siste dagene. Bare det siste døgnet har kursen på kryptovalutaen falt med nesten 15 prosent. I midten av april ble en bitcoin omsatt til over 64.500 dollar ved ledende kryptobørser.

Tesla-grunnlegger Elon Musk, som over natten ble kritisk til bitcoins energiforbruk, får mye av skylden. Han antydet i en twittermelding at Tesla, som har kjøpt bitcoin for 1,5 milliarder dollar, ville dumpe beholdningen. Dette har han senere avvist.

Musk har kostet kryptovalutainvestorer dyrt. Alle kryptovalutaene har stupt i verdi.

Det kinesiske bank- og finanstilsynet gjentok på tirsdag at banker og finansinstitusjoner ikke har tillatelse til å delta i kryptovalutatransaksjoner. Kina var før 2017 et av de største og viktigste markedene for kryptovaluta.

– Dette er siste kapittel fra Kina hvor de strammer til løkken rundt krypti, sier direktør Antoni Trenchev hos kryptofinansieringsselskapet Nexo i London til Bloomberg.

Kryptoentusiaster er ikke bekymret.

– Det er vanlig med 30 til 40 prosent nedgang etter et bullmarked. Så dette er som forventet etter at prisen passerte 64.000 dollar, sier Vijay Ayyar, som leder forretningsutvikling hos Luno til CNBC.

Han peker på en tilsvarende korreksjon i januar og også under den kraftige oppgangen i 2016 og 2017 da bitcoin-kursen ble 20-doblet før den kollapset.

– Vi nærmer oss definitivt bunnen på rundt 38.000 til 40.000 dollar, sier han.

Det er 14 uker siden bitcoin-kursen sist var under 40.000 dollar. Bitcoin-kursen er 40 prosent høyere enn den var ved nyttår og 350 prosent høyere enn for ett år siden. Prisen på ethereum, som er den nest største kryptovalutaen, har falt til under 3000 dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.