I en meningsmåling gjennomført av Opinionway publisert onsdag får sentrumskandidaten Macron 23 prosent, høyrevridde Le Pen 22 prosent, mens konservative Fillon og venstrevridde Mélenchon får henholdsvis 20 og 19 prosent. Ifølge Bloomberg News er det typisk en feilmargin på mellom 2,5 og tre prosentpoeng i målingene.

Giftig for markedet

Nordea Markets skriver i en rapport onsdag at det nå er åpent for alle kombinasjoner av de fire kandidatene i den andre runden av valget. Usikkerheten økes ytterligere ved at over 30 prosent av velgerne ikke har bestemt seg.

«Et løp mellom fire kandidater, hvorav to er ekstreme (Le Pen og Mélenchon), er en cocktail av usikkerhet som potensielt er giftig for finansielle markeder», skriver Nordea Markets i rapporten.

Redd for markedsreaksjon

Meglerhuset mener markedet ikke priser inn en signifikant sjanse for en seier til verken Le Pen eller Mèlenchon, og mener et resultat som øker sjansene for de to kandidatene kan føre med seg en «stygg» markedsreaksjon.

Avstanden mellom tyske og franske statsobligasjoner har steget rundt 16 basispunkter den siste måneden, og var onsdag 0,74 prosentpoeng.

Den ultimate treningsformen for Bente og Christopher: - Det virket som et ork, men nå er vi avhengig
Bente og Christopher Jacobsen var overvektige. Slik kom de i form.
01:26
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.