– Vi får se hva som skjer, men jeg håper det blir 15 prosent, sa USAs president Donald Trump til reportere søndag om republikanernes kommende forslag for endring i bedriftsskatten, ifølge Bloomberg.

Finanssektoren har lenge vært positive til presidenten på grunn av løfter om å fjerne reguleringer og kutte i skatter. Nå vil han ha en bedriftsskatt på 15 prosent, ned fra 35 som den er i dag. Trumps partifeller sikter imidlertid på 20 prosent, skriver Bloomberg. Uttalelsen har skapt nye spørsmål om hva slags forslag republikanerne vil legge frem, ifølge byrået. En kilde Bloomberg har snakket med, sier at Trump muligens vil gå imot et forslag med en bedriftskatt høyere enn 15 prosent.

Trumps fremste økonomiske rådgiver Gary Cohn, finansminister Steven Mnuchin, speaker Paul Ryan og majoritetsleder Mitch McConnell er noen av republikanerne som leder an arbeidet med et forslag til skattereform. Det er de som ifølge Bloomberg vil legge frem et forslag om en bedriftskatt på 20 prosent. Også nyhetsnettstedet Axios melder dette.

Det er ikke klart hvor detaljert forslaget vil bli. Senator Orrin Hatch, som også er en del av gruppen, har sagt at han vil se på det som en guide.

Skal kutte

Bemerkningene til Trump har imidlertid skapt usikkerhet om hva Cohn, Mnuchin og de andre republikanerne vil legge frem for både bedrifts- og personskatt – to sentrale deler av skattereformen Trump har lovet. Det har også blitt rapportert at de vil foreslå en øvre grense på 35 prosent på personskatt, litt høyere enn de 33 Trump lovet under valgkampanjen.

Å fjerne fradrag som hjelper de aller rikeste skal også være på agendaen.

Trump har ifølge Bloomberg planlagt en tur til Indiana på onsdag for å holde en tale om skattesaken.

Gjentatte ganger tidligere har Trump understreket at han vil ha bedriftsbeskatning på 15 prosent, slik at USA blir mer konkurransedyktig mot andre nasjoner. Ifølge presidenten vil lavere skatt for amerikanske virksomheter, føre til høyere lønninger for amerikanske arbeidstagere og flere produkter laget i USA.

Finansminister Steven Mnuchin har tidligere uttalt at skattekuttene skal hjelpe de små bedriftene, og ikke de store og rike.

– Dette skal ikke være et smutthull for rike mennesker som bør betale mer enn 15 prosent, sier ministeren, sa han i april.(Vilkår)

–Finn fram popkornet. Kjetil B, Alstadheim kommenterer KrF høsten
Fredag holdt partileder Knut Arild Hareide tale for sitt landsstyre. Les skissen til DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim i lenken under.
02:26
Publisert: