Aksjekursen i den amerikanske flyprodusenten Boeing faller bratt etter meldinger om at Boeings egne piloter kjente til sikkerhetsutfordringene på flymodellen 737 Max 8 alt i 2016.

Flytypen ble satt på bakken i mars i år etter at et indonesisk Lion Air-fly styrtet i oktober 2018, og et Ethiopian Airlines-fly gjorde det samme i mars i år. Totalt er 387 fly tilhørende 59 selskaper satt på bakken etter ordre fra de amerikanske luftfartsmyndighetene i FAA.

Norwegian er blant selskapene som rammes, med sine 18 fly og enda flere i bestilling.

Det er fortsatt usikkert hva som må fikses på flyene, og når de kan komme opp i luften igjen.

Nedjusterer

De eksplosive rapportene om at Boeing skulle kjenne til sikkerhetsproblemene som kan ha kostet 346 mennesker livet i de to tragiske flystyrtene gjør at flere investeringsbanker nå nedgraderer Boeing.

Hvis dette stemmer kan det føre til enorme søksmål fra de etterlatte, og fetere søksmål fra kunder som Norwegian hvis man kan bevise at Boeing visste at de solgte et farlig fly.

Aksjekursen i Boeing falt umiddelbart over fire prosent da de amerikanske børsene åpnet mandag ettermiddag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.