Den borgerlige senatoren Jeanine Anez, som ble innsatt som midlertidig president etter det fjorårets kontroversielle valg, oppfordrer innbyggerne i landet om å avstå fra voldsbruk i påvente av det endelige valgresultatet.

Søndagens valg på ny nasjonalforsamling i Bolivia gikk rolig for seg, men kan føre med seg mer uro og opptøyer, frykter velgere.

– Vi må være tålmodige i påvente av valgresultatet uten å ty til noen form for vold, sa Anez, som trakk seg fra valgkampen tidligere i år.

– Jeg garanterer at vi kommer til å få pålitelig resultat, la Anez til.

Resultatet er ventet å bli forsinket fordi den øverste valgdomstolen søndag varslet at det ikke vil være noen forhåndsstemmetelling på valgkvelden, etter at en slik telling førte til opptøyer i fjor. De offisielle resultatene er ikke ventet å bli offentliggjort før tidligst onsdag.

Tross en anspent og polariserende valgkamp, ble valget gjennomført på fredelig vis. Det ble meldt om lange køer ved mange valglokaler da landets mer enn 7 millioner stemmeberettigede skulle gjøre sitt valg.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.