– Man bør ikke legge mer vekt på det ene enn det andre, sa Bolsonaro under Verdens økonomiske forum i Davos tirsdag der flere av verdens ledere og næringslivstopper er til stede.

Bolsonaro gjentok ikke sine tidligere uttalelser om at Brasil under hans ledelse vil utnytte det økonomiske potensialet i Amazonas, som er verdens største gjenværende regnskog.

Dette har resultert i protester fra miljøvernere og andre, som viser til hvilke dramatiske konsekvenser avskogingen i Amazonas har for artsmangfoldet og klimaet.

Brasils president lovet under talen i Davos å åpne landets økonomi for omverdenen, redusere byråkratiet, senke skattene og bekjempe korrupsjon.

Det var knyttet til stor spenning til Bolsonaros tale ettersom dette er hans første store tale på den internasjonale arenaen etter han ble valgt som Brasils president. Han tiltrådte som president tidligere i januar.

Flere av verdens toppledere er ikke til stede ved årets arrangement. Donald Trump, Emmanuel Macron og Theresa May har avlyst på grunn av problemer på hjemmebane. Heller ikke vår egen statsminister Erna Solberg er til stede på grunn av den nye regjeringen som ble presentert tirsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Verdens bedriftsledere er blitt mer pessimistiske
01:27
Publisert: