NRK skriver at Brende var i den russiske hovedstaden Moskva tirsdag i forbindelse med jobben som leder for Verdens økonomiske forum (WEF).

På agendaen for besøket sto situasjonen i Syria og den spente internasjonale situasjonen generelt. Og her møtte han blant annet den russiske utenriksministeren.

– Jeg kjenner Sergej Lavrov godt fra mine fire år som utenriksminister, og jeg mener det var helt naturlig at jeg benyttet meg av denne sjansen til å ta opp situasjonen for Frode Berg, sier Børge Brende til NRK.

Viktig å nevne

Og ifølge Brende fikk han et klart løfte fra Lavrov:

– Sergej Lavrov sa til meg: Børge, jeg lover at jeg skal se på denne saken og sette meg inn i den. Det var noe jeg satte pris på, sier Brende.

Frode Berg sitter varetektsfengslet i Moskva, siktet for spionasje. Han nekter straffskyld, og jobber for løslatelse og frafallelse av anklagene mot seg. Etter planen skal en representant for den norske ambassaden møte Frode Berg i fengselet onsdag.

Brende sier han personlig har truffet Berg i Finnmark, og vet at situasjonen både for ham og familien er vanskelig. Derfor mente han at det var viktig å nevne saken for en så sentral politiker som Lavrov.(Vilkår)

Slik ble denne skulpturen symbolet på Oslo Børs
03:10
Publisert: