Årsaken er, ifølge The Times , at De konservative frykter at Trumps offentlige støtte til Boris Johnson kan bli brukt som ammunisjon av Labour-leder Jeremy Corbyn.

Til radiokanalen LBC sier Johnson at Storbritannia og USA har et nært forhold på alle nivåer, men at det er best om de ikke blander seg inn i hverandres valg.

– Det vi tradisjonelt ikke gjør, som gode venner og allierte, er å involvere oss i hverandres valgkamper, sa Johnson.

USAs president har tidligere kalt Johnson «Storbritannias Trump», og han sa i et intervju i oktober at det ville være «så dårlig» for Storbritannia dersom Corbyn blir statsminister.

Corbyn svarte da med å tvitre at «Trump forsøker å blande seg inn i valget i Storbritannia for å få sin venn Boris Johnson valgt».

Britene går til valg 12. desember.

Trump besøker Storbritannia i forbindelse med et NATO-møte.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.