Boris Johnson er mandag i Luxembourg for å be om en ny brexitavtale. Møter med Europakommisjonens mektige president Jean-Claude Juncker sto på agendaen, samt et møte med ministatens statsminister Xavier Bettel.

Johnson fikk ingen sympati hos sin luxembourgske kollega for alt brexit-dramaet.

«Stopp snakket og begynn å handle», var den kontante meldingen fra Bettel til Johnson på den felles pressekonferansen mandag ettermiddag.

Bettel beskriver videre brexit som «et mareritt», og han sier det viktigste for EU er å beskytte det felles indre markedet og langfredagsavtalen i Nord-Irland.

Johnson trakk seg i siste liten fra den planlagte felles pressekonferansen med Bettel da det ble klart at seansen skulle finne sted utendørs, der det også var noen demonstranter til stede.

Johnson og britene har for øvrig ikke fått noen løfter om en ny brexitavtale under besøket i storhertugdømmet.

På sosiale medier har ikke reaksjonene latt vente på seg på det som av mange oppfattes som en kraftig irettesettelse og latterliggjøring av britenes statsminister av en leder for en ubetydelig ministat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.