Toryene har sikret seg et rent flertall i Parlamentet. For Labour går det mot et katastrofevalg, viser de foreløpige resultatene. Stemmene i Storbritannia telles fortsatt.

Ifølge Sky News ' opptelling har statsminister Boris Johnsons parti fått 344 seter, mens Labour har sikret seg 200 seter.

Det kreves 326 seter for å få et flertall i Parlamentet, som har 650 seter.

Valgoppmøtet er ifølge Sky News på 66,9 prosent, viser foreløpige tall.

De konservative får 332 mandater, mens Labour får 196, viser foreløpige resultater, melder Sky News.

I valgdagsmålingen fra BBC fikk de konservative Toryene 368 mandater, mens Labour fikk 191.

- Et nytt kraftfullt mandat

Statsminister Boris Johnson kaller valget historisk og sier De konservative har fått et nytt kraftfullt mandat til å få brexit unnagjort.

– De konservative har fått et nytt kraftfullt mandat til å få brexit unnagjort, ta landet videre og fokusere på prioriteringene til det britiske folk. Ja, for det vil vi gjøre, sa Johnson til applaus fra publikum i Uxbridge natt til fredag.

– Jeg vil takke folket i landet som stemte i et desembervalg. Det er et historisk valg, fortsatte han. Han sa det «historiske valget» vil tillate regjeringen å «respektere den demokratiske viljen til folket», noe som refererer til de 52 prosentene av det britiske folket som stemte for brexit i 2016.

Johnson beholder setet sitt i Parlamentet. Han er innvalgt fra Uxbridge.

Varsler sin avgang

Labour-leder Jeremy Corbyn sier han ikke trekker seg som partileder nå, men varsler at han ikke kommer til å lede partiet i et nytt valg.

Corbyn sa i sin tale på partiets valgvake at han vil gå inn i en tid med refleksjon og diskusjon med partiet om veien videre.

Han sa det har vært en «veldig skuffende kveld» for partiet.

– Dette har selvfølgelig vært en veldig skuffende kveld for partiet. Men jeg vil si følgende: I valgkampen leverte vi et partiprogram om håp. Uansett så har brexit polarisert debatten så mye at det har overgått de normale politiske debattene, sa Corbyn.

Han vil beholde setet sitt i Parlamentet. Corbyn er innvalgt fra valgkretsen Islington hvor han fikk et overveldende flertall av stemmene.

Liberaldemokratenes leder er ute av Parlamentet

Liberaldemokratenes leder Jo Swinson har mistet setet sitt i East Dunbartonshire til Det skotske nasjonalistpartiet (SNP).

– Jeg vil takke innbyggerne i East Dunbartonshire for å sette sin lit til meg de siste tolv og et halvt årene, sa hun i sin tale natt til fredag.

– Det ser ut til at Boris Johnson får flertall. Og det er åpenbart en god kveld for SNP. Noen vil feire bølgen av nasjonalisme som har skylt over begge sier av grensen, fortsatte hun.

I valgdagsmålingen får Liberaldemokratene 13 seter i Parlamentet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.