Boris Johnson har forhørt seg med regjeringsadvokat Geoffrey Cox om det er mulig å stenge Parlamentet i fem uker fra 9. september.

Det skriver Observer på bakgrunn av en epostkorrespondanse mellom regjeringsrådgivere og en rådgiver ved Statsministerens kontor som den britiske avisen har lest. Eposten skal ha blitt sendt i løpet av de siste ti dagene.

I eposten går det fram ifølge avisen at Johnson har forhørt seg om det er mulig å stenge Parlamentet og om det i så fall er lov.

Ifølge Observer ser stengingen av Parlamentet ut til å være et forsøk på å hindre at utmeldingen av EU ikke blir utsatt nok en gang.

I den juridiske veiledning kommer det fram at det kan være mulig å stenge Parlamentet, med mindre brexitmotstandere bringer saken til domstolene og får den stoppet i mellomtiden.

Statsministerens kontor har ikke svart på Observers henvendelser lørdag.

Etter planen skal Storbritannia trekke seg ut av EU 31. oktober.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.