I utspillet søndag tok Johnson til orde for å styrke tilliten til straffesystemet i Storbritannia.

Han lovet å opprette 10.000 flere fengselsplasser til en pris av 2,5 milliarder pund, om lag 26 milliarder kroner. Tidligere har den nye statsministeren lovet 20.000 flere politifolk, skriver Reuters.

– Dette vil vi ha en slutt på

Johnson sa at gjennomgangen skulle undersøke om det var sammenheng mellom alvorligheten i det kriminelle ble dømt for, og straffene de får.

– Vi har alle sett eksempler på at overgripere og drapsmenn slipper ut for tidlig, eller at straffedømte begår nye lovbrudd så fort de blir løslatt. Dette vil vi ha en slutt på. Vi vil ha dem bak lås og slå, straffet og rehabilitert, sa Johnson i uttalelsen.

Utspillet har satt fart i spekulasjonen om Johnson har planer om å lyse ut nyvalg i Storbritannia i forbindelse med at landet etter planen skal ut av EU 31. oktober.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.