Både det verbale angrepet og Johnsons ordbruk, som står å lese i avisen Daily Mail , viser hvor dypt splittet Det konservative partiet er i synet på brexit.

Johnson, som er en ivrig tilhenger av brexit, gikk ut av Mays regjering i juli. Han var sterkt uenig i Mays forslag om at Storbritannia fortsatt skal ha sterke økonomiske bånd med EU etter at landet går ut av unionen om et halvt år.

Hans nyeste uttalelse der han sammenligner Mays brexit-plan med å putte den britiske grunnloven i en selvmordsvest og gi detonatoren til EU har økt spekulasjonene om at han planlegger å utfordre May om ledervervet i partiet.

Samtidig fordømmer flere partikolleger Johnsons ordbruk. En av dem er statssekretær i utenriksdepartementet Alan Duncan.

I en Twitter-melding skriver han at Johnsons kommentar er «et av de mest ufyselige øyeblikk i moderne britisk politikk» og at det burde bli «Boris Johnsons politiske død».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.