Skulpturen, som var formet som en jordklode, var utsmykket med De konservatives logo, og ble stilt opp ved siden av partilederne som møtte opp til debatten på Channel 4.

Brexitpartiets leder Nigel Farage, som også takket nei til å delta, ble erstattet på samme måte.

Ifølge CNN var mening med skulpturene å «representere nødssituasjonen på Jorden».

Gove fikk nei

Det konservative partiet sier at de foreslo at Michael Gove kunne stille til debatten, og mener Channel 4s avslag «effektivt forsøkte å forhindre De konservative fra enhver representasjon og oppmøte i debatten».

Gove møtte opp til debatten, men fikk ifølge Sky News beskjed om at han ikke fikk delta. Kanalen sier at de spurte de andre partilederne om de ønsket å debattere mot Gove, noe alle avslo.

De konservative har i ettertid skrevet til Ofcom, Storbritannias regulerings- og konkurransemyndighet for kommunikasjonsindustrien, hvor de hevder at Channel 4s avgjørelse var i strid med kringkastingsloven.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.