– Det siste døgnet har jeg utviklet milde symptomer og testet positivt for koronaviruset. Jeg isolerer meg, men fortsetter å lede regjeringens innsats. Sammen skal vi overvinne dette, skriver Johnson selv på Twitter.

– Han ble testet for koronaviruset etter råd fra helsedirektør og professor Chris Witty, heter det i en uttalelse fra statsministerens kontor, ifølge BBC.

Også helseminister Matt Hancock er smittet.

Den britiske regjeringens har fått kritikk for å ha vært sent ute med smitteverntiltak, men innførte denne uken strenge tiltak. Drøyt 11.600 personer er bekreftet smittet i landet, og det er meldt om 578 dødsfall.

Så tom er den franske hovedstaden nå
Politiet i Paris delte fredag dronebilder av den folketomme hovedstaden som er i sitt ellevte døgn med lockdown.
00:57
Publisert:

– Sykehus i London oversvømmes av en «tsunami» av alvorlig syke koronarammede pasienter, sa en representant for britiske helsemyndigheter torsdag.

God bedring fra Erna Solberg

Statsminister Erna Solberg håper Storbritannias statsminister Boris Johnson får en lett sykdomsutvikling og at det går fort over. Selv vil hun ikke teste seg.

– Det er ingen vits å teste seg hvis du ikke er syk. Det gir bare falsk trygghet, og siden jeg ikke har symptomer, er det ikke noe poeng å teste seg. Det vil være å kaste bort en test, sier Solberg.

Samtidig som regjeringen presenterte de nye økonomiske tiltakene, kom nyhetene om at Johnson har fått påvist koronasmitte. Han melder selv om milde symptomer.

– Jeg sender en hilsen til Boris. Jeg håper han får en lett sykdomsutvikling og at det går fort over, sier Solberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.