Johnson sier en rekke britiskproduserte produkter – alt fra svinepai til puter – sliter med å komme inn i det amerikanske markedet av byråkratiske årsaker.

Han sier lørdag at han kommer til å be USAs president Donald Trump om å senke handelshindringene for britiske selskaper som ønsker å selge sine produkter i USA.

– Melton Mowbrays svinepai, som selges i Thailand og på Island, får for øyeblikket ikke lov til komme inn i amerikanske markedet fordi, jeg vet ikke hva, noen slags restriksjoner fra mat- og legemiddelmyndigheten FDA, sier Johnson.

Den britiske statsministeren sier at han har tatt opp handelsbarrierene i telefonsamtaler med den amerikanske presidenten, og han sier det vil være tema når de møtes for bilaterale samtaler søndag morgen på G7-toppmøtet i Biarritz i Frankrike.

Møtet mellom statslederne blir deres første siden Johnson tiltrådte som statsminister.

Storbritannia trenger sårt en handelsavtale med USA når de etter alt og dømme melder seg ut av EU og det indre markedet i oktober.

Ifølge Johnson har ikke USA fjernet et forbud fra 2014 som de er forpliktet til å gjøre.

– Det er store muligheter for britiske selskap dersom de får innpass i det amerikanske markedet, sier Johnson.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.