Privatiseringen inkluderer datterselskaper til landets største bank Banco de Brasil, den statlige utviklingsbanken BNDES og oljeselskapet Petrobras, kunngjorde infrastrukturminister Tarcisio Gomes de Freitas tirsdag.

Ministeren sier privatiseringen vil øke landets budsjett, og at penger til overs vil gi muligheter for å «investere i andre prioriteringer».

16 milliarder

Han sier også at landets ferske regjering, med høyrepopulist Jair Bolsonaro i spissen, vurderer dele ut kontrakter for drift og vedlikehold av 5.600 kilometer hovedveier.

President Bolsonaro har tidligere kunngjort at han vil privatisere 12 flyplasser og fire havner.

Det ventes at privatiseringen av flyplasser og havner og utdelingen av kontrakter på hovedveinettet kommer til å gi regjeringen inntekter på syv milliarder real, tilsvarende rundt 16 milliarder kroner med dagens kurs.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Derfor kan boligprisene stige og falle samtidig. Sjeføkonom Nejra Macic forklarer deg tallet som betyr noe
01:45
Publisert: