Bolsonaro testet tirsdag positivt for koronaviruset kort tid etter å ha vist symptomer på sykdommen.

Bolsonaro sa til CNN Brasil mandag at det ble tatt et røntgenbilde av lungene hans på et militærsykehus for sikkerhets skyld. Tirsdag var resultatet klart.

– Alle visste at det (viruset, journ.anm.) ville nå en betydelig andel av befolkningen før eller siden. Den var positiv for meg, uttalte Bolsonaro på brasiliansk tv og refererte til en test han tok mandag.

– Jeg er i form, normal. Jeg har til og med lyst til å gå meg en tur her, men jeg kan ikke på grunn av legenes anbefalinger, sa Bolsonaro til journalistene.

Tidligere samme dag sa Bolsonaro sitt pressekontor til CNN Brasil at presidenten undergikk behandling mens han ventet på resultatet fra den fjerde koronatesten han har gjennomført på fire måneder.

Ikke brukt ansiktsmaske

Siden begynnelsen av epidemien har Bolsonaro nedtonet det han kaller «bare en liten influensa» og ignorert regler om sosial distansering og bruk av munnbind.

Brasil er hardest rammet i verden etter USA med over 65.000 døde og over 1,6 millioner smittede.

Mandag gjorde Bolsonaro flere endringer for å lette på påbudene i en ny lov som gjør det obligatorisk å bruke munnbind i det offentlige.

Lørdag la utenriksministeren i Brasil ut et bilde på Twitter der presidenten var avbildet ved siden av den amerikanske ambassadøren til Brasil, Todd Chapman – uten ansiktsmaske.

Sparket helseministeren

I april sa Bolsonaro opp landets helseminister Luiz Henrique Mandetta etter uenighet over håndteringen av koronaviruset. Mandetta, som er utdannet lege, motsatte seg ved flere tilfeller presidenten og har blant annet forsvart sosial distansering for å hindre spredning av viruset.

Bolsonaro har kritisert flere av landets guvernører som delvis har stengt ned sine delstater.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.