Høyesterettsdommerne gikk enstemmig inn for å pålegge regjeringen å sette opp helsestasjoner for alle isolerte urfolkslandsbyer og til å innføre en plan for å fjerne folk fra utsiden som oppholder seg ulovlig, som for eksempel gullgravere. To av domstolens elleve dommere var fraværende.

Dommer Luís Roberto Barroso, som førte saken, sa onsdag at å holde borte gullgravere, som knyttes til miljøkriminalitet som avskoging og ulovlig utvinning av ressurser, er et «nødvendig tiltak» som er blitt neglisjert av regjeringen i flere tiår. I tillegg øker deres tilstedeværelse risikoen for at sårbar urbefolkning blir smittet av det nye koronaviruset.

Snart skolestart - Dette vet amerikanske forskere om barn og korona
- Det viktige er tiltak vi ellers er vant til i vår hverdag.
02:00
Publisert:

Tidligere onsdag døde en fremtredende urfolksleder etter å ha blitt smittet av koronaviruset. Ifølge urfolksorganisasjonen APIB, som samler helsedepartementets tall og informasjon fra lokale urfolksledere, har 22.325 personer fra Brasils urfolksgrupper blitt registrert smittet av covid-19, mens 633 har mistet livet.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.