Det søramerikanske landet rapporterte ny rekord i daglige koronarelaterte dødsfall torsdag med 1.473 døde det siste døgnet. Det samlede antall døde er nå 34.021. Bare USA og Storbritannia har flere rapporterte koronadødsfall.

Tallet på smittede i Brasil har steget til 614.941, opplyser helsedepartementet i landet, og det er kun USA som har flere smittetilfeller.

Eksperter sier manglende testing i Brasil betyr at det reelle tallet trolig er mye høyere. Latin-Amerika er det nye episenteret for koronaviruset, og Brasil med sine 210 millioner innbyggere er landet i regionen som er hardest rammet.

Tallet på koronarelaterte dødsfall i Brasil overstiger 34.000. Brasil passerer dermed Italia, og er nå landet med tredje flest koronadødsfall i verden
Tallet på koronarelaterte dødsfall i Brasil overstiger 34.000. Brasil passerer dermed Italia, og er nå landet med tredje flest koronadødsfall i verden (Foto: Andre Penner / AP / NTB Scanpix)

President Jair Bolsonaro har vært sterkt imot sentrale smitteverntiltak som innebærer at folk holder seg hjemme for å hindre spredning, selv om smittetallene øker.

Den svært høyreorienterte lederen har oppfordret selskaper til å gå til «krig» mot delstatsguvernører som gir ordre om å stenge forretningene. Han mener tiltakene rammer landets og Latin-Amerikas økonomi unødvendig.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.