Nancy Pelosi nevnte ikke Steve Bannon ved navn da hun holdt sin ukentlige pressekonferanse, men det var ingen tvil om at hun siktet til den tidligere redaktøren for det høyreorienterte nettstedet Breitbart.

–Det som gjør Amerika mindre sikkert er at en hvit rasist er gitt fast plass i det nasjonale sikkerhetsrådet. Samtidig får forsvarssjefen og den nasjonale etterretningsdirektøren beskjed om å "ikke ringe oss, vi ringer dere". Det er forbløffende.

Det hvite hus har ikke svart på en forespørsel om å kommentere Pelosis utsagn.

Krass kritikk

Trump ga Bannon fast plass samtidig som han altså degraderte forsvarssjefen og etterretningsdirektøren, med beskjed om at de vil bli kalt inn «når saker som ligger under deres ansvarsområder og ekspertise skal diskuteres». Begge deler har ført til krass kritikk mot den ferske presidenten.

Kritikere mener Bannon lot Breitbart bli et redskap for nasjonalister og andre krefter på ytterste høyre fløy, noe han avviser.

Som Trumps øverste rådgiver har han stor innflytelse, og han sies å ha vært en av drivkreftene bak innreiseforbudet som ble innført flyktninger og en rekke andre personer for en uke siden. Bannon blir også fremstilt som en av de steilere og mindre kompromissvillige i kretsen nærmest Trump.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.