– Situasjonen er komplisert. Men fra norsk side har vi forståelse for at det ble reagert etter det grusomme angrepet tidligere i uka. Angrepet synes å være begrenset og konsentrert til militære mål, sier Brende til VG.

Natt til fredag skjøt USA 59 Tomahawk-missiler mot flybasen, med mål om å ramme flyene som ble brukt under det kjemiske angrepet mot byen Khan Sheikoun tidligere denne uken, et angrep USA og deres allierte mener den syriske regjeringen står bak.

USAs angrepet er deres første direkte militære intervensjon mot den syriske regjeringen og president Bashar al-Assad.

Utenriksministeren sier til VG at angrepet sender et kraftig signal til Assad-regimet om at det må stanse angrep på uskyldige sivile.

Stoltenberg: Assad-regimet må ta ansvar

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, sier i en uttalelse at det er det syriske regimet som må ta ansvar for utviklingen.

-Nato har jevnt over fordømt Syrias bruk av kjemiske våpen, som er et klart brudd på internasjonale normer og enigheter. All bruk av kjemiske våpen er uakseptable, og kan ikke forbli ubesvart. De som står bak må holdes til ansvar, sier Stoltenberg.

Han legger til at Nato ser på bruk av kjemiske våpen som en trussel mot internasjonal fred og sikkerhet, og at Nato støtter alle internasjonale tiltak for å få fred og en politisk løsning i Syria.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.