FBI har startet sin etterforskning av Brett Kavanaugh. Samtidig ruller saken videre i mediene.

Blant annet har New York Times hentet ut gamle politirapporter der Kavanaugh er omtalt.

Under sitt første år som student ved Yale-universitetet var Brett M. Kavanaugh involvert i en krangel på en lokal bar der han ble anklaget for å kaste is på en 21 år gammel mannlig medstudent «av en eller annen ukjent grunn», ifølge en politirapport, skriver New York Times.

Hendelsen, som skjedde i september 1985, resulterte i at Kavanaugh og fire andre menn ble avhørt av det lokale politiet. Kavanaugh ble ifølge New York Times ikke arrestert.

Et vitne til krangelen fortalte ifølge politirapporten at Chris Dudley, som var en basketballspiller ved Yale og venn av Kavanaugh, deretter kastet et glass som traff den 21 år gamle mannen i øret.

New York Times skriver også at flere medstudenter ved Yale, inkludert tidligere rom-kamerat Chad Ludington, har beskrevet Kavanaugh som tidvis aggressiv når han drakk.

Det hvite hus: FBI kan avhøre hvem de vil

Så lenge det skjer før helgen, får FBI tillatelse fra Det hvite hus til å avhøre hvem de vil i forbindelse med Kavanaugh-etterforskningen.

FBI får lov til å avhøre hvem de vil så lenge vitnene er relevant for saken, men innen fredag, opplyser en kilde i Det hvite hus som er kjent med saken.

De siste dagene har FBI avhørt flere personer i forbindelse med etterforskningen av overgrepsanklagene mot Brett Kavanaugh, som er nominert som ny dommer til USAs høyesterett. Blant annet har de avhørt tidligere klassekamerater fra da Kavanaugh gikk på videregående og universitetet.

Kilder som er kjent med saken, sier at til tross for den korte tidsfristen, er det mulig å få gjennomført samtlige avhør innen fredag, men ikke sikkert.

I løpet av uken

En av de tre kvinnene som anklager Kavanaugh for overgrep er Christine Blasey Ford. Hun hevder Mark Judge var i samme rom da Kavanaugh skal ha forgrepet seg på henne.

Jugde var natt til tirsdag norsk tid i avhør hos FBI. Forsvareren hans ønsker ikke å kommentere saken, ettersom avhøret ikke er ferdig.

President Donald Trump beordret mandag FBI til å gjenåpne bakgrunnssjekken av Kavanaugh etter anklagene om seksuelle overgrep. Den etterforskningen skal etter planen være ferdig fredag.

I løpet av uken skal Senatet stemme over Kavanaughs nominasjon til høyesterett.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Risikerer livet for noen gram gull
Arbeiderne i gullgruven i det sørøstlige Venezuela jobber døgnskift i livsfarlige gruveganger, på jakt etter betaling for litt mat. Venezuelas økonomi har kollapset, gull er den sikre valutaen.
02:16
Publisert: