En ny anklage har blitt rettet mot Kavanaugh fra da han studerte ved Yale University, skriver New York Times.

Anklagen, som kommer fram i en bok skrevet av to av avisens journalister, er ennå ikke blitt etterforsket.

Anklagen kommer fra en tidligere klassekamerat av Kavanaugh. Han utførte angivelig en seksuell handling mot henne mens hun var full på en fest da de studerte sammen på 1980-tallet.

Krever riksrett

I oktober i fjor ble Kavanaugh tatt til ed som høyesterettsdommer, en stilling han fikk etter å ha blitt godkjent i Senatet. I forkant ble han anklaget tre kvinner for overgrep på begynnelsen av 80-tallet og måtte forklare seg for Senatet. Kavanaugh har hele tiden avvist anklagene.

Senator Kamala Harris mener den nye anklagen beviser at han løy for Senatet og det amerikanske folk.

– Han må bli stilt for riksrett, skriver hun på Twitter.

Også senator Elizabeth Warren, tidligere minister for bolig og byutvikling under president Barack Obama Julian Castro og tidligere kongressmedlem Beto O'Rourke, alle demokrater, mener det samme.

Senator Bernie Sanders brukte ikke selv ordet riksrett i en melding på Twitter søndag, men sa at han «støtter konstitusjonelle mekanismer» for å holde Kavanaugh ansvarlig, ifølge nyhetsbyrået AP.

Samtlige av dem som har uttalt seg stiller som kandidater til å bli demokratenes presidentkandidat under neste års valg i USA.

Tror ikke på anklagene

Demokratene har flertall i Representantenes hus, noe som betyr at det er de som styrer hvem som kan stilles for riksrett. Dersom han blir stilt for riksrett i Representantenes hus, vil riksretten skje i Senatet hvor republikanerne har flertall, noe som gjør det usannsynlig at Kavanaugh blir fjernet fra sin stilling. Kavanaugh ble utnevnt av president Donald Trump.

Trump tror ikke noe på de nye anklagene mot Kavanaugh, noe heller ikke den republikanske senatoren Ted Cruz gjør. Cruz mener det er en «besettelse til ytre venstre å sverte dommer Kavanaugh ved å gå 30 år tilbake i tid med anonyme kilder».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.