EU er bekymret for at onsdagens forslag vil endre utmeldingsavtalen som ble inngått før britene vinket farvel til unionen i vinter.

– Slik det ser ut nå, vil det beste være å kalle inn til et ekstraordinært møte i komiteen. Så kan våre britiske kolleger forsikre oss om at avtalen vil ble etterlevd og implementert på rettferdig vis, sier EU-kommissær Maros Sefcovic.

Han sier at han tirsdag snakket med Michael Gove, den britiske ministeren som har ansvaret for å forberede tilværelsen etter utmeldingen. I samtalen ga Sefcovic uttrykk for sterk bekymring.

Det omstridte lovforslaget gjelder blant annet en protokoll om Nord-Irland som er en del av utmeldingsavtalen. Europakommisjonens leder, Ursula von der Leyen, varsler at hun vil reagere senere på onsdag, så snart kommisjonen vet hva som står i forslaget.

Tirsdag innrømmet Storbritannias Nord-Irland-minister at lovforslaget innebærer et «svært spesifikt og begrenset» brudd på folkeretten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.