May skrev i et brev til parlamentarikere fredag kveld at det kan hende hun ikke vil legge frem sin brexit-plan til ny avstemning i Parlamentet i neste uke. Hun vil kun legge frem planen til avstemning «hvis det er tegn på at det er tilstrekkelig støtte» til den.

Hun skriver også at hun må få grønt lys fra Underhusets speaker John Bercow for å presentere planen til avstemning for tredje gang, til tross for at han har motforestillinger.

Bercow akter ikke å la regjeringen legge det samme forslaget frem for avstemning på nytt og på nytt helt til de folkevalgte stemmer slik regjeringen vil. Hans krav er at en substansiell endring må til før avtalen kan komme opp til avstemning igjen.

Underhuset har to ganger avvist Mays brexitavtale.

EU ga torsdag grønt lys for å forskyve brexit fra 29. mars til 12. april, dersom ingen avtale blir vedtatt i Underhuset.

EUs tilbud er imidlertid todelt og betyr at Storbritannia får frist til å utsette brexit til 22. mai dersom Underhuset vedtar Mays avtale på tredje forsøk i neste uke.

May viser i brevet til at landet har flere muligheter, blant annet en forlengelse som da vil kreve at landet deltar i valg på Europaparlamentet i mai. Videre skriver May at landet kan trekke artikkel 50 og dermed avlyse brexit, men at det vil være å svikte brexit-folkeavstemningen.

Storbritannia kan også forlate EU uten noen avtale, skriver hun i brevet.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sang ut mot politikere: - Det er masse plast og skitt, for dere har ikke gjort en dritt
Minst 15.000 klimaengasjerte skoleelever fra Oslo og omegn droppet skole og møtte opp til demonstrasjonen foran Stortinget fredag.
01:17
Publisert: