«Norge pluss», kaller Barnier det i et intervju med tyske Süddeutsche Zeitung og andre europeiske medier.

– Dette er det eneste alternativet som tillater friksjonsfri handel uten kontroller. Det vil være kontroller ved alle andre alternativer, sier Barnier.

EU og Storbritannia er nå i gang med de siste forberedelsene før de formelle samtalene om en fremtidig handelsavtale settes i gang.

I forkant av samtalene har Storbritannia tatt til orde for «Canada pluss», det vil si mer omfattende versjon av frihandelsavtalen EU nylig inngikk med Canada.

EU-siden har på sin side vært tydelig på at handelen ikke vil bli friksjonsfri hvis britene står fast på sine krav om at de skal ut av EUs tollunion og det indre marked.

Barnier definerer «Norge pluss» som en handelsavtale som innebærer at Storbritannia blir værende både i tollunionen og det indre marked.

Norge er med i det indre marked, men ikke i EUs tollunion.

– Hvis Storbritannia bestemmer seg for å endre sine krav, vil også vi endre vår posisjon. Vi er fortsatt åpne. Det finnes ingen dogmer, sier Barnier.(Vilkår)

Marc Zuckerberg ville ikke avsløre privat informasjon
Mark Zuckerberg ble presset på privat informasjon i en utspørring i Senatet i den amerikanske Kongressen, etter avsløringer om at Cambridge Analytics har brukt informasjon fra millioner av Facebook-kontoer i den amerikanske valgkampen.
00:39
Publisert: